Spruckna skärmar är en av de vanligaste skadorna på mobila enheter. Smartphones och surfplattor som åker i golvet eller backen, vilket generera i en helt sprucken skärm. Eller med lite tur endast repor. Att köpa en ny mobil är en dyr investering och en reparation kan bli kostsam om skärmen går sönder flera gånger.

Vare sig Apple eller Samsung beviljar i regel reklamationer på trasiga skärma. Som mobilanvändare gäller det med andra ord att skydda enhetens känsliga glasskärm. Här kommer några tips på nödvändiga tillbehör och metoder för att förhindra trasiga skärmar.

Reklamation av sprucken skärm

Det går sällan att begära att få en ny iPad eller mobil på grund av att skärmen har spruckit. Tillverkarna tenderar i regel inte att bevilja den sortens reklamation. Det är konsumentköplagen som närmare beskriver vad som gäller för att en användare ska ha rätten att reklamera smarta enheter. Vanligtvis måste det vara ett fabrikationsfel som orsakat det spruckna glaset. Är skadan ett resultat av en stöt, fall eller annan form av oförsiktig användning finns det sällan någon reklamationsmöjlighet. Det är så klart möjligt att ha en så kallad drulleförsäkring. Faktum är dock att den sortens tillägg ofta är dyrt och inte alltid värt att ha i längden.

Att skydda den mobila enheten på rätt sätt är absolut ett nödvändigt ont. En iPad eller smartphone är en dyr investering och en trasig enhet innebär ofta pengar i sjön. Se därför till att skydda mobilen med mobiltillbehör så som fodral eller mobilskal.

Tips för att skydda mobil och surfplatta

Först och främst är det alltså viktigt att förvara mobilen i ett skal eller annan typ av skydd. Det finns även särskilt tåliga glas som kan appliceras direkt över mobilens originalglas. Ett annat stående tips är att inte förvara mobilen direkt i fickan eftersom den lätt kan få utstå stötar. Finns ingen annan förvaringsplats bör mobilen läggas i en ficka med lås.

Fingra inte på mobilen i en stressad situation. Vänta hellre på ett bättre tillfälle till att sms:a eller lägga upp en bild på Instagram. Samma gäller i samband med vatten; använd inte mobilen på stranden eller på bryggan. Risken att den hamnar i vatten är allt för stor.

Stäng meny